onsdag 14. mars 2012

Dublininnlegget

Aller først; dette blir et uvanlig langt innlegg. Men det var en ganske så fin tur også, da.

Så. Dublin! Fine Dublin. Avslappa, hyggelig og akkurat passe stort. Folk som sier unnskyld når man dulter borti dem, helt uten at det var deres skyld, og som alltid sier takk når man holder døra for dem. Gangavstand (nesten) til alt vi ønska oss. Hotellet så slik utog hadde disse stolene. Sukk!Fint. Vi starta oppholdet med naturhistorisk museum, som vi alltid er innom når vi er på tur, og mannen var like fin og glad for å være der som alltid.
Senere på kvelden fant vi en pastarestaurant som minst to av dere anbefalte. Mannen var fin der også, han, sammen med fine lys i vinduet.Dagen etter starta vi med å kjøre segway! Min bursdagsgave til mannen (og litt til meg selv, knis). Veldig morsomt, altså, men lite bilder.

Selv om vi gikk dit vi skulle, var ikke alt helt i sentrumskjernen. En dag gikk vi langt (i hvert fall forholdsvis) og møtte dette skiltet. Ikke så morsomt med en gang vi så det, men veldig morsomt etter et minutt.Og som alltid på storbyferie:
Vi snubla over vakre kirker, og gikk inn i en som så slik ut:
Vi spiste både frokost og middag på en herlig pub,
og jeg var omtrent så lykkelig da vi skulle spise frokost,
etter først å ha vært innom to andre steder vi fant i Dublin Encounter-boka som var stengt før vi fant denne puben (dette var forresten ikke de eneste gangene vi møtte stengte dører, ingen tvil om at det har vært vanskelig å klare seg med økonomien som har vært og er. Trist!). En annen kveld spiste vi indonesisk mat, og jeg tror det sto tretten eller fjorten retter på bordet vårt
Vi var innom parken til Dublin Castle, og mannen var (som nevnt) ganske fin hele turen.
Vi fant gode crepes til lunsj også
En dag tok vi kakao+sjokoladepause i en park, og sola kom fram omtrent i det vi satte oss på noen steiner. Herlig!
Og den aller siste dagen spiste vi faktisk dessert etter frokosten. Ikke så rart når det var på dette fine stedet,vi hadde med oss bøker, satt der lenge, og desserten så slik ut:Og i tillegg til alt dette var vi på sært og herlig lunsjteater på en cafe, New material night på en stand up-klubb, en fantastisk folkemusikkveld med en slags folkemusikerklubb som sang og spilte for hverandre (og oss) i en fin kjeller, en haug med gallerier, kino og arkeologisk/historisk museum. Vi spiste fish and chips, så på fine bygninger, spiste enda mer kake, så fantastiske The Long Room på Trinity College, og jeg brukte opp alle pengene mine på hår- og hudprodukter lagd av frukt og tang og andre fine ting på Lush. Fem fine dager, rett og slett.

7 kommentarer:

 1. Så fiiiiiint! :) Liker bildene, beskrivelsene og feelingen. Du er fin du, Ane. Jeg liker det!

  SvarSlett
 2. Så flott, akkurat slik det skal være! <3 Dublin er fantastisk, sukk. Og dere er et stykk fint ektepar <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Nåmen, det var jo veldig hyggelig sagt, da :) Og ja, vi ble forelska i Dublin!

   Slett
 3. Åh, det ser ut som om dere har hatt det fiiint :)

  SvarSlett
 4. Så koselig! Dublin er fin, altså. :)

  SvarSlett