søndag 15. januar 2012

Alle andre sliter også

Alle andre sliter også. Alle andre synes det er vanskelig å være. Andre alle strever med å strekke til. Med å holde seg unna sjokoladen. Med å komme seg på trening. Med å finne tid til venner. Med å være så gode de kan være på jobb, på skole. Alle andre sliter med å finne tryggheten. Med å være komfortabel blant ukjente, med å slippe hemningene der det egentlig skal føles trygt, med å danse på stuegulvet, med å tørre å utfolde oss, kanskje med å gå ut døra. Alle andre sliter også med å finne mening. Alle andre sliter også med forventninger om perfeksjon.

Men vi kommer oss gjennom hverdagen. Vi ler. Vi spiser ikke bare sjokolade, men brokkoli også. Vi klarer å få tid til en kafétur med gode venner en gang i blant. Vi lager god middag og ikke bare posesuppe. Vi består vanligvis eksamen, og hvis ikke så tar vi den om igjen eller finner noe viktigere å bruke tida på. Vi smiler av små ting, av blomster, av bilder, av snøfnugg, av eple med vaniljejoghurt, av fine kjoler. Vi danser. Vi ser at verden er god så veldig mye av tida. Og vi klarer oss. Alltid.

11 kommentarer:

 1. Virkelig fint. Og så sant. Og så tankevekkende. <3 Takk!

  SvarSlett
 2. Viktige, riktige og fine ord :)

  SvarSlett
 3. Jeg bare tenkte at ettersom det har gått ti dager siden dette ble skrevet, og fordi du har hatt en litt melankolsk tone i det siste, skulle jeg fortelle deg at jeg synes du er flott og at jeg håper du har det fint. De små gledene er gull verdt når man sliter, og du har rett i at man er alene med de dumme tankene! Elektronisk klem til deg!

  SvarSlett
 4. Du er fin, Synne! Jeg har det bedre enn dette innlegget kanskje kan tolkes, altså. Faktisk var innlegget starten på veldig fine dager :)

  SvarSlett
 5. Dette er et innlegg som man bør printe ut (eller skrive ned i en fin bok) og lese gjennom rett som det er. Fine, kloke ord!

  SvarSlett
 6. Silje, det var virkelig fine ord! Takk! Og takk for fine kommentarer fra alle dere andre også :)

  SvarSlett